BOIS DE RODE BOS

Fruitboom kwekerij. Zeldzame of buitengewone fruitbomen
Experimenten met variëteiten van fruitbomen die aangepast zijn aan het gematigde klimaat 
 Geleide bezoeken (hier) en workshops (binnenkort) 


​Kwekerij van zeldzame of buitengewone fruitbomen


... gevestigd vlakbij Brussel (België). Wij bieden er een assortiment van bomen en fruitstruiken aan die vaak buitengewoon zijn.

Een deel van onze fruitbomen wordt ter plaatse vermeerderd door zaaien, enten en stekken (kwekerij). Een ander deel wordt geproduceerd door partners die gespecialiseerd zijn in bepaalde fruitbomen. De opbrengst van de verkoop van deze planten stelt ons in staat om te investeren in het voortzetten van ons onderzoek, dat voor 100% zelf gefinancierd is.

We selecteren planten op basis van wetenschappelijke studies, meningen van lokale kwekers & amateurverzamelaars. Vervolgens testen we ze in open veld. Op basis van onze observaties vermenigvuldigen we de meest geschikte en bieden we ze aan aan particulieren en professionals."

Naar onze online winkel 

Speurders naar buitengewone fruitbomen!


Al meerdere jaren selecteren wij, via een netwerk van verzamelaars, amateur- en professionele kwekers, de beste soorten en variëteiten die aanpasbaar zijn of al aangepast zijn aan het gematigde klimaat met een korte zomer.

Ons onderzoek heeft ons al in staat gesteld soorten en variëteiten te selecteren voor zowel professionals als particulieren.

Dit werk is nog steeds aan de gang.


Neem een kijkje naar onze voorraad fruitbomen

Webshop

Reserveer uw fruitbomen in onze webshop (Click and Collect).
Of kom uw fruitboom vrij ophalen bij de kwekerij op openingsdagen.

Voorbestelling van fruitboomvariëteiten en onderstammen
- Met blote wortel en in pot -

​Vooraf bestelde planten zijn beschikbaar op specifieke data. Ze zijn niet op voorraad op de kwekerij.

Rondleidingen door de kwekerij

Op vrijdagen in het seizoen organiseren we rondleidingen om u de soorten en variëteiten te laten zien die we op ons perceel testen. Het is een leuk moment van uitwisseling tussen alle deelnemers. De rondleiding is in het Frans (met Engels en Nederlands zodat iedereen het begrijpt).

Het is mogelijk om ter plekke planten te kopen of ze te bestellen op onze website.

Inschrijven voor een rondleiding

Wat we momenteel testen en/of beschikbaar is in de kwekerij:

Japanse, Amerikaanse & hybrid kakiboom , granaatappelboommoerbeiboom, fruitbomen uit de familie van Morus, met grote bessen, ziekteresistente druivelaar en zeer vroeg, vijgenboom eenjarige en tweejarige (van alle groottes, vroegrijpend en voor kleine tuinen), nashipeer boom (Japanse appels/peren), peperboom, kiwibes (actinidia arguta) en kiwis, meidoorn, appelbesgranaatappelboom (de vroegste variëteiten), amelanchiers met grote vruchten, Valse Christusdoorn, appelbomen met gekleurde appels, voor het noorden, aromatische, oude of verzamelvariëteiten), peerlijsterbesHoningbes, mispelboom, aronias, bramenstruiken zonder doorn, peerbomen uit rusland, frambozen van verschillende kleuren, dwergkersen uit Canada, gojis,  asiminaboom of pawpaw (pawpawboom), kastanjeboom, notenboom, pecannootbomen ultra noord,winterharde citrusboomfeijoas, vlieren (canadensis), meerjarige groentenblauwebessen met roze bessen, duindoorn, cudrania, kornoeljeboom met grote vruchten, kweepeerboom , jostabes struikappelboom, rankspinazie, rabarbenkruisbessen (collectie van Proeftuin kruisbessen), trosbessen, mioga-gember, witte aardbeiennaking cherry, hazelaars, passiebloem (winterhard), lijsterbes, perziekboomjubube, pluots (hybrides abricots / prunes) abrikozen pruimen), amandelboom ...
We testen ook een reeks ondersteunende planten, struiken & fruitbomen, die verschillende functies vervullen binnen het systeem (snelle biomassa-productie, accumulatie van mineralen, productie van natuurlijke hormonen, enz.)

Artikelen, Interviews, Vergelijkende tabellen...

We schrijven over fruitboom, soorten (veel), variëteiten (ook) en over de systemen.          Lees ons hier

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.